נסיעות עבודה ארוכות, הן לעתים קרובות פעילות אינטנסיבית מאוד ולא קלה. הטיפים הבאים, יסייעו להתמודד איתן בצורה טובה יותר:
עדכונים
עובד או בעלים של עסק, שנמצא הרחק ממנו, ייתעדכן באופן שוטף במתרחש בו. באופן דומה, כאשר נמצאים מטעם העבודה בחו"ל, כדאי להתעדכן באופן שוטף בחדשות. זאת, הן לגבי חדשות מקומיות ביעד הנסיעה והן לגבי חדשות בישראל. עבור כל אחד מהשניים, כדאי לבחור אתר חדשות מוביל, כמקור המידע הראשי. לכך, אפשר להוסיף תמיד מקורות נוספים, להרחבה.
תכנון מראש
תכנון יסודי מראש, של כל הכרוך בנסיעה, יצמצם טרחה ו"כאבי ראש" בהמשך. זאת, מאחר שיהיו פרטים רבים מאוד לטפל בהם וחלק גדול מכך, בנושאים שעשויים להיות חדשים לך. למשל, שימוש בתחבורה הציבורית ביעד המסוים שבו מדובר או הצורך להסתדר בו, כאשר אין שם כמעט דוברי אנגלית וגם אינך דובר את השפה המקומית.
זהירות בדרכים
נסיעות עבודה מסוג זה, כרוכות מטבע הדברים גם בשימוש רב בתחבורה מסוגים שונים: טיסות ממושכות, תחבורה ציבורית וכן שימוש ברכב מושכר ביעד. מאחר שהתחבורה היא היבט קריטי להצלחת הנסיעה, חשוב להיערך לגביה מראש היטב. למשל: רישיון בינלאומי וכמובן להיות מודעים להתנהלות התחבורה ביעד (באיזה צד נוהגים? מה שונה בחוקי התנועה?).
קשרים מקומיים
בארץ זרה, קל להרגיש מנותק מהסביבה, במיוחד במדינות עם מנטליות "קרה" בנוסח גרמניה. אינטראקציה עם ישראלים נוספים שנמצאים ביעד הנסיעה ובכלל עם הקהילה היהודית במקום, עשויים לסייע מאוד. זאת, לא רק במתן תחושת חברה וקהילה, אלא גם במידע הרב שברשותם. כמו שנאמר "אין חכם כבעל ניסיון".
לדעת את זכויותיכם
חשוב להיות מודעים לזכויותיכם כעובדים במצב כזה, מאחר שיש כאן כמה כללים מיוחדים. אלה יכולים להיות כללים שנובעים מחוקים בישראל או בחו"ל, מהסכמים ביניכם לבין המעסיק או מגורמים נוספים, כמו חברות התעופה. לדוגמא: אם מתרחש שיבוש בטיסות ומגיע פיצוי, האם הוא מגיע לכם או למעסיק? מה לגבי "צבירת מיילים / נקודות" במסגרת הנסיעות? אילו הוצאות בחו"ל המעסיק ישלם ואילו אתם? חשוב לברר מראש נקודות כאלה, ככל שהן חשובות לכם, בכדי להימנע מאי הבנות בהמשך.
ג'ט לג
ג'ט לג או "יעפת" בעברית תקנית, הוא מטרד שמוכר לכל מי שטס מרחקים ארוכים. ישנו מגוון רחב של "טריקים" שמתיימרים לסייע בהתמודדות איתה, אבל רובם מסייעים באופן די שולי. נראה שהפתרון השימושי והוותיק ביותר, הוא פשוט לתפקד בהגעה ליעד על פי השעון המקומי. משמע – לא להיכנע לדחף לישון כשמגיעים ולכפות על הגוף להסתגל לשעות האור והחושך החדשות. לגבי צמצום העייפות, רצוי לישון או לנמנם ככל הניתן במהלך הטיסה, דבר שבמילא מסייע לעבור נסיעות ארוכות מאוד.
לסיכום
נסיעות עבודה ארוכות שמתוכננות היטב לא חייבות להיות עול מטריד, אלא עשויות להיות אפילו חוויה חיובית ומהנה. ומה קורה במקרים בהם מבקשים מכם לבצע רילוקיישן? ובכן, זה כבר סיפור אחר. נסיעה טובה!