חדשות כפר סבא – מקומונט כפר סבא
  • חדשות
  • דעות
    • עצות מהמומחים
  • קהילה
  • צרכנות
  • נדל"ן
    • דירות למכירה בכפר סבא
    • דירות להשכרה בכפר סבא
  • נופש
  • ספורט
  • אינדקס עסקים
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • דעות
    • עצות מהמומחים
  • קהילה
  • צרכנות
  • נדל"ן
    • דירות למכירה בכפר סבא
    • דירות להשכרה בכפר סבא
  • נופש
  • ספורט
  • אינדקס עסקים
  • יצירת קשר
חדשות כפר סבא – מקומונט כפר סבא
  • חדשות
  • דעות
    • עצות מהמומחים
  • קהילה
  • צרכנות
  • נדל"ן
    • דירות למכירה בכפר סבא
    • דירות להשכרה בכפר סבא
  • נופש
  • ספורט
  • אינדקס עסקים
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • דעות
    • עצות מהמומחים
  • קהילה
  • צרכנות
  • נדל"ן
    • דירות למכירה בכפר סבא
    • דירות להשכרה בכפר סבא
  • נופש
  • ספורט
  • אינדקס עסקים
  • יצירת קשר
ראשי » צרכנות » קינוחים בקשת הצבעים – חמישה קינוחים בחמישה צבעים

קינוחים בקשת הצבעים – חמישה קינוחים בחמישה צבעים

אביעד ברטוב 10 באפריל 2019

כולנו משלבים את חמשת החושים כאשר אנו רואים את המנות המוגשות לשולחן. לצד הניחוח שאי אפשר לעמוד בפניו, הטעם הנפלא והטקסטורה הנכונה. אנו רוצים להרשים את האורחים שלנו גם במראה מושך לכל מנה. המראה הטרי של הפירות, הדרך בה מעוצב הסלט שלנו והעיטורים המונחים על המנות העיקריות בשלל צמחי תבלין ותוספות על מנת לגרות את העין ולהעשיר את המנות בטעם.

בסוף הארוחה, כאשר הקינוחים מגיעים אפשר לשחק עם הצבעים השונים של כל קינוח וליצור שילובים מרעננים של קשת צבעים מתקתקה. אספנו עבורכם חמישה קינוחים עם חמישה צבעים שונים.

פאי תותים – מתחילים עם אדום חזק

תות שובב ועסיסי משדרג כל ארוחה וכאשר אנו מצרפים אותו לפאי מושקע אנו יוצרים את הקינוח האדמדם המושלם. איך מתחילים? אנו יכולים להכין את הבצק בעצמנו (עם כל מתכון פשוט לבצק פריך) או לקנות בסיס בצק לעוגת פאי. לאחר מכן אנו חותכים כחצי קילוגרם תותים לכל פאי שנרצה להכין, מערבבים בזריזות כוס סוכר עם כוס מים ומוסיפים לה שתיים או שלוש כפות קורנפלור. אחר כך מרתיחים את כל התערובת המתוקה הזו. לאחר שהיא מסמיכה, נוסיף את התותים החתוכים ונערבב את החגיגה האדומה. נסדר אותה בתוך הבצק הפריך ונקרר אותה לשעה. מי שרוצה ליצור גרסה קלילה יותר של הפאי יכול גם להשתמש בג'לי במקום הקורנפלור והסוכר ולתת לו להתקרש מעט לפני ששמים אותו על הבצק.

גלידת פיסטוק – מוסיפים ירוק לשולחן

מי שלומד קולנוע, איור או צילום מכיר היטב את גלגל הצבעים ואת היופי שיש בשימוש בצבעים ניגודיים. הניגוד של האדום הוא שילוב של כחול וצהוב – הירוק. כעת נוסיף גם את הצבע הזה לשולחן האוכל בצורה המהירה ביותר שיש – גלידת פיסטוק טעימה. אופן ההגשה שלנו יכול להיות רגיל עם גביעי וופלים ותוספות של פצפוצי שוקולד ושברי פיסטוקים אמתיים או להגיש בצורה ייחודית במיוחד בה נכין קערות קטנות משוקולד על ידי המסה של שוקולד חלב על גבי בלון מנופח. לאחר מכן יש להוציא בזהירות את האוויר מהבלון ותוכלו להגיש את הגלידה בתוך כוס השוקולד שיצרתם. בכל דרך בה תבחרו להגיש את הקינוח שלכם, תוכלו לפנק את האורחים שלנו בטעם קריר ומתקתק.

צילום: Pexels

עוגת גבינה לוטוס – בין לבן לחום

אנו עוברים לצבע מעט סולידי יותר – הבז'. הקינוח הבא שלנו קל מאד להכנה – עוגת גבינה לוטוס שמכינים בכמה דקות. את הבסיס נבנה מעוגת גבינה פשוטה וקנויה או שתוכלו להכין את העוגה לבדכם עם החומרים הבסיסיים: חמאה, מלית גבינות משובחות, סוכר ושמנת (יש לא מעט מתכונים לחגיגה הנפלאה הזו.) מעל העוגה נפזר עוגיות "לוטוס" שבורות או ממרח לוטוס שמעניק לעוגה את הטוויסט המתקתק בטקסטורה אחרת.

קרם ברולה עם בננות – חגיגה צהובה

רוצים להוסיף את צבעי השמש וליצור שולחן קייצי ומפנק? נתחיל בקרם ברולה אותו מכינים במהירות ונגיש אותו עם חתיכות קטנות של בננות מקורמלות בתחתית הכוס. את קרם הברולה מכינים עם ביצה, שני מכלי שמנת, סוכר וחלמוני ביצה (תוכלו למצוא מתכונים בקלילות ברשת). לאחר שהכנו את הקרם נפזר מעליו מעט סוכר בשכבה אחידה – נשתמש במבער או נכניס את הקינוח לתנור למספר דקות וניצור את השכבה הכהה יותר מעל לקינוח. אפשר להוסיף גם מעט בננות מעל או גרידת קוקוס על מנת ליצור את המראה המושלם.

מוס שוקולד ורוטב תפוזים – שיהיה לכם יום כתום

הקינוח הבא שלנו משלב את המנה המוכרת והקלה כל כך להכנה – מוס שוקולד בשילוב טעמו הנפלא של התפוז המוסיף גוונים כתומים לשולחן האוכל. לאחר שהכנו את המוס נכניס אותו למקרר וכאשר התקרר מעט נוסיף רכז תפוזים עם קורנפלור וסוכר וניצור שכבה אחידה בטעם תפוזים מעל למוס השוקולד. לקינוח הזה יש טעם מיוחד, חמצמץ-מתוק. אם אתם רוצים להפוך את המנה לגרסה משודרגת המתאימה לאורחים מבוגרים בלבד – הוסיפו מעט ליקר תפוזים למוס השוקולד עצמו ותנו לטעמים להשתלב בצורה מושלמת.

אתם מוכנים לארוחה מפנקת במיוחד עם קינוחים שיוצרים קשת צבעים מעניינת. לצד הקינוחים תוכלו למקם מפיות או נרות בצבעי המנה ולחזק את הקונספט הצבעוני בו בחרתם. רוצים להראות כמו שפים מקצועיים? הגישו את המנות בקערות מעוצבות המונחות על גבי צלחות מרובעות ו"ציירו" קוויים מזוגגים על הצלחת עם סירופ שוקולד. כך, גם הקינוחים הקטנים יותר ימלאו את השולחן ויראו יפים מתמיד.

« פוסט קודם
פוסט הבא »
‎מקומונט כפר סבא‎
בעל עסק? מפרסם? מקום זה יכול להיות שלך
– פרסומות –

כל הזכויות שמורות

אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.
אם מצאתם באתר תוכן המזוהה כשייך לכם ואתם בעלי הזכויות עליו, ייתכן ונעשה בו שימוש עפ"י סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים. אנא עדכנו אותנו באופן מיידי על מנת שנסיר את המדיה ו/או נוסיף קרדיט כראוי.
ליצירת קשר: Avihai.Zoomat@gmail.com

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אוטובוס אולם אירועים אור ירוק אושילנד בית חולים מאיר בית ספר בני נוער בעלי מקצוע בריאות הריון ולידה התחדשות עירונית התנדבות חופשה חינוך כלכלה כפר סבא כפר סבא הירוקה מד"א מטרופולין מסעדות משטרה משטרת ישראל נגישות נדל"ן ניצולי שואה נשים סטודנטים ספורט סרטן השד עזרה ראשונה עיריית כפר סבא פורים צביקה צרפתי קהילה קורונה קיימות ראש העיר רפי סער רחוב ויצמן רפי סער שיטור עירוני תאונות דרכים תזונה תחבורה ציבורית תחרות תרבות
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס