משפחות שמחפשות חוויה איכותית בצפון כבר לא מסתפקות ביום כיף סטנדרטי. היום, הורים וילדים רוצים לצאת ליום שמעשיר, מקרב ומותיר זיכרון עם משמעות. באתר "נהריים בגשר" ממתינה בדיוק חוויה כזו: שילוב בין אטרקציות למשפחות, סיורים מרתקים, סדנאות למשפחה – והכול על רקע היסטורי מרגש, טבע עוצר נשימה, ומסרים חינוכיים הקשורים לערכים של שייכות, עמידה והגנה על הבית.

למה דווקא נהריים בגשר?
בדיוק על הדרך לצפון, צמוד לכביש 90, מחכה לכם נקודת עצירה נדירה: סיפור חלוצי ישראלי מרגש שפוגש טבע פראי וחוויית תוכן אמיתית. האתר שוכן מול הנוף מרחיב הלב של הרי הגולן והגלעד ומציע שילוב מיוחד של מורשת לאומית וחוויה אישית.
נהר הירדן, גשרי הירדן ההיסטוריים, החאן הממלוכי מהמאה ה-14, מייצגים אורקוליים מרגשים על תחנת הכוח ההידרו-אלקטרית של פנחס רוטנברג, וסיפורי הגבורה של לוחמי קיבוץ גשר במלחמת העצמאות – כל אלה משולבים במסגרת סיור מודרך שמצליח לרגש, ללמד ולהפתיע.
המשפחות זוכות להצצה ייחודית לחייהם של הילדים בקיבוץ של פעם דרך בית הילדים המשוחזר, לצפות במיצגי מולטימדיה מרהיבים, ולהתחבר לערכים של אחיזה באדמה, הגנה על הבית והמדינה, יזמות חלוצית וקהילה מלוכדת.
סיור עששיות: קסם לילי שמאיר את ההיסטוריה
אחת החוויות המרגשות ביותר היא סיור עששיות למשפחות, מתקיים בשעות הדמדומים והערב. המשתתפים צועדים לאור העששיות בין השבילים והמבנים ההיסטוריים, נהנים מתצפיות וטיילת לאורך גדת הירדן, ונחשפים לסיפורים שמלווים את המקום כבר מאות ואלפי שנים. קול המים הזורמים, יללות התנים, קרקור הקרפדות והאורות המרצדים של העששיות – כולם יוצרים חוויה רב חושית שמערבת רגש, זיכרון ותחושת שייכות עמוקה.
הסיור משלב עצירה במצפור לזכרה של אסתר ארדיטי, חובשת גיבורה שקיבלה עיטור מופת, וביקור בבונקר הלוחמים. עבור משפחות, זו הזדמנות נדירה לשוחח עם הילדים על גבורה, אחריות וחוסן – בלי נאומים, אלא דרך חוויה ממשית, שקטה, שנוגעת בלב.

סדנאות למשפחה: יצירה, חיבור ולמידה פעילה
הורים שמחפשים פעילות משפחתית עם ערך מוסף ימצאו בנהריים בגשר שפע סדנאות למשפחה שנועדו לפתח מיומנויות, לעורר סקרנות ולעודד עבודה משותפת. סדנת ליקוט מלמדת על צמחי בר ומאכל מהטבע תוך דגש על שמירה על הסביבה. סדנאות יצירה כוללות עבודה עם חומרים טבעיים – כמו עץ, חמר, או צמר – ומעודדות ביטוי אישי. בפעילויות אלו, הילדים לא רק יוצרים – אלא לומדים על ההיסטוריה דרך הידיים, ושומעים סיפורים על חיי הקיבוץ של פעם, על חקלאות, שיתופיות ואחריות קהילתית.
באזור הדשא המרכזי מתקיימות גם פעילויות אתגריות כמו "חפש את הסליק" או בניית גשר דה וינצ'י, המשלבות פתרון בעיות, עבודת צוות, והיכרות עם סמלים ציוניים. כל הפעילויות מועברות על ידי מדריכים מנוסים, בסביבה בטוחה ונעימה.
אטרקציות למשפחות לאורך כל השנה
אתר נהריים בגשר מציע חוויות מתחלפות בהתאם לעונות השנה: בחורף ובאביב מתמקדים בתכנים היסטוריים, פריחה, יציאה אל הטבע וליקוט; בקיץ ובחופשות מודגשת החוויה החוץ-ביתית, עם סיורי עששיות ופעילויות קיץ מרעננות. המקום מתאים לילדים מגילאי גן ועד מתבגרים, והורים רבים מספרים כי מדובר באחת החוויות הבודדות שמצליחות לרתק את כל בני המשפחה בו זמנית.
ניתן לשלב סיור מודרך, סדנה ופעילות אתגרית – ולהשלים את היום בארוחת פיקניק באזורי הצל או באחת מהמסעדות הקרובות . בחגים, האתר מציע מגוון פעילויות מיוחדות למשפחות, כולל הפעלות יצירה, מופעים, סדנאות פתוחות וסיורים חווייתיים . האירועים משתנים לפי התקופה, ולכן מומלץ להתעדכן מראש בלוח הפעילויות המתעדכן באתר. בנוסף, מתקיימות פעילויות ייחודיות גם בסופי שבוע ובימי שישי.

שאלות נפוצות
האם האתר מתאים לילדים קטנים? בהחלט. הפעילויות מותאמות לפי קבוצות גיל וכוללות סיורים קצרים, משחקים, פעילויות יצירה ומנוחה בשטח. ישנה גם פינת פעילות מותאמת לילדים צעירים.
האם יש פעילות גם במזג אוויר חם ? כן. האתר כולל אזורים מוצלים, חללים סגורים וממוזגים, והפעילות מותאמת למזג האוויר. סיור עששיות מתקיים בשעות הערב הנעימות.
האם הפעילויות מתקיימות גם בשבת ? חלק מהפעילויות באתר מוצעות גם בשבתות בתיאום מראש.
האם ניתן להזמין סיור פרטי למשפחה או קבוצה קטנה? בהחלט. ניתן לתאם סיורים ופעילויות מותאמים אישית, כולל מדריך ייעודי, שעת התחלה גמישה ותוכן שמותאם להעדפות הקבוצה.
לא עוד יום בילוי – אלא חוויה ערכית עם שורשים
מה שמייחד את נהריים בגשר הוא לא רק מגוון האפשרויות, אלא הערך שמאחוריהן. כל פעילות מחוברת להיסטוריה, לקהילה, ולאדמה. כל ילד שיחפש סליק או יאזין לסיפור על גשר ירגיש חלק ממשהו גדול ממנו. כל הורה שיקשיב לסיפור החלוצים או על חזונו של פנחס רוטנברג ימצא השראה.
כשמדובר בזמן איכות עם הילדים, אין תחליף ליום משפחתי שבו גם נהנים – וגם יוצאים עם תובנות, ערכים וזיכרונות אמיתיים. זו המשמעות של הגנה על הבית – חינוך, זיכרון, ואהבת הארץ דרך הרגליים, הידיים והלב.