בעבר הליכי פונדקאות היו מותרים בישראל רק לזוגות נשואים שבשל סיבות שונות לא הצליחו להביא ילדים לעולם בצורה טבעית. עם הזמן וההתפתחות בתחום ההורות והמשפחה נוצרו הזדמנויות נוספות ובכלל זה גם הליכי פונדקאות לזוגות חד מיניים, בעיקר לאחר פסיקת בית המשפט העליון על הצורך בהכרה בזוגות אלה כזוגות לכל דבר ועניין. חשוב מאד להבין שחלק לא מבוטל מתהליך הפונדקאות הוא הליך משפטי ולכן חשוב ומומלץ להיות מלווים בעורך דין בעל ניסיון רב בתחום על מנת שהתהליך יעבור בצורה נכונה ומותאמת אישית לנסיבות של כל זוג וזוג. גם הסכם פונדקאות משפטי צריך להיות מנוסח בהתאמה אישית לזוג ההורים המיועדים ולאם הנושאת כדי שיכיל את כלל הסעיפים וההסכמות הרלוונטיים שגם יאושרו על ידי הוועדה לאישור הסכמים לנשיאת עברים במשרד הבריאות..
התפקיד המורכב של עורך דין לענייני אפוטרופסות
נושאים משפטיים שקשורים למינוי אפוטרופוס לאדם מסוים הופכים לרלוונטיים כאשר אותו אדם אינו כשיר או מסוגל לקבל החלטות בעצמו ולנהל את העניינים היומיומיים שלו. חובה שיהיה בתהליך עורך דין לענייני אפוטרופסות שיכיר לעומק את הנסיבות והמאפיינים האישיים של המקרה שעל הפרק, יידע מי עשוי להיות האפוטרופוס המתאים והנכון או יבחן אם יש מסמכים משפטיים כמו ייפוי כוח מתמשך שבו אותו אדם כבר בחר על מי הוא סומך לשם מטרה זו. הוא יכול להסביר לנוגעים בדבר על תהליך המינוי, על הסמכות שניתנת בידיו של האפוטרופוס שימנה, מה מותר או אסור לו לעשות ולהחליט ומה המשמעות של המצב החדש, שכן יש בו כדי להשפיע על כלל בני המשפחה.
איזו צורה של כתיבת צוואה מותרת ומוכרת בישראל?
על מנת לוודא שהצוואה תהיה מדויקת ותעמוד בדרישות החוק צריך לדעת אילו צורות של כתיבת צוואה מותרות בישראל . יש אפשרות לכתוב צוואה לבד בכתב יד תוך הקפדה על פרטים חשובים כמו חתימה ותאריך, אפשר לערוך צוואה בנוכחות שני עדים או בפני נוטריון, . כאשר מכירים את הדרכים השונות אפשר לקבל את ההחלטה הנכונה איך יהיה מתאים לכל אדם לערוך את הצוואה שלו שתיכנס לתוקף ביום מן הימים וביקר שיתמלא רצון המצווה.
עורכת הדין מיכל פנקל מנוסה, מקצועית ומוסמכת כנוטריונית היא בעלת ניסיון בליווי מגוון רחב של מקרים וסיטואציות כשהיא שמה במרכז את הלקוח שלה ואת רצונותיו לקבוע מה יעשה ברכושו לאחר מותו.