חדשות כפר סבא – מקומונט כפר סבא
  • חדשות
  • דעות
    • עצות מהמומחים
  • קהילה
  • צרכנות
  • נדל"ן
    • דירות למכירה בכפר סבא
    • דירות להשכרה בכפר סבא
  • נופש
  • ספורט
  • אינדקס עסקים
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • דעות
    • עצות מהמומחים
  • קהילה
  • צרכנות
  • נדל"ן
    • דירות למכירה בכפר סבא
    • דירות להשכרה בכפר סבא
  • נופש
  • ספורט
  • אינדקס עסקים
  • יצירת קשר
חדשות כפר סבא – מקומונט כפר סבא
  • חדשות
  • דעות
    • עצות מהמומחים
  • קהילה
  • צרכנות
  • נדל"ן
    • דירות למכירה בכפר סבא
    • דירות להשכרה בכפר סבא
  • נופש
  • ספורט
  • אינדקס עסקים
  • יצירת קשר
  • חדשות
  • דעות
    • עצות מהמומחים
  • קהילה
  • צרכנות
  • נדל"ן
    • דירות למכירה בכפר סבא
    • דירות להשכרה בכפר סבא
  • נופש
  • ספורט
  • אינדקס עסקים
  • יצירת קשר
ראשי » צרכנות » מהי עונת הגידול של עגבניות?

מהי עונת הגידול של עגבניות?

כתב מקומונט 29 במרץ 2018

צריכת העגבניות התרחבה בשנים האחרונות בצורה משמעותית וכיום ניתן למצוא בתי צמיחה שמגדלים אותן לכל אורך עונות השנה. עם זאת, העונות הקלאסיות הן עדיין האביב והקיץ וזאת מסיבות שקשורות להגנה על הגידולים ומניעת מחלות.

קשה לתאר ארוחת בוקר, צהריים או ערב בלי עגבניה וזה המרכיב הראשון שנכנס לכל סלט או מנת פתיחה. במקביל, בשנים האחרונות יש מודעות גבוהה יותר לצריכת פירות וירקות מכל הסוגים והצבעים ולכן חלה גם עלייה בביקוש לעגבניות.

אם בעבר היו מגדלים עגבניות רק בשטחים פתוחים, ללא הגנה מפגעי האקלים ועם מגבלות מסוימות מבחינת התאמה לתנאי מזג האוויר, הרי שכיום גידול עגבניות בבתי צמיחה הפך להיות הגידול השליט בשטח עונה אחר עונה.

כך הגיעו העגבניות לישראל

בשביל להבין כיצד נקבעת עונת הגידול של עגבניות צריך לחזור מעט אחורה ולהכיר את מאפייני הצמח. העגבניה שייכת למשפחת הסולניים, שאליה משתייכים ירקות מאכל נוספים כגון תפוחי אדמה, חצילים ופלפלים, כמו גם פרחים כמו פטוניה ועשבי בר כמו סלונום שעיר.

מוצאו של הצמח מהרי האנדים בדרום אמריקה והוא נמצא בכמויות גדולות בפרו, אקוודור וצ'ילה, אך יש מינים שקרובים לו גם באיי הגלפגוס. צמח העגבניות הבוא לאיטליה במאה ה-16 ושימש בתחילת דרכו כצמח נוי. רק מאוחר יותר הוא הפך להיות צמח מאכל, בעוד לישראל הוא הגיע במאה ה-19 יחד עם נזירים צרפתיים.

מבחינה בוטנית, מדובר בצמח חד-שנתי בעל גבעולים עשבוניים: הוא מתפתח כשיח, הענפים הצעירים גדלים כלפי מעלה ורק עם התפתחות הצמח ובשל משקל הפרי הם מתכופפים ומתחילים לרבוץ על האדמה. כמו כן, פרחי העגבניה מופיעים כתפרחת והפרי הוא ענבה בתי שתי מגורות או יותר.

תמונה באדיבות: pixabay

למה מגדלים עגבניות בקיץ?

גידול עגבניות נעשה בשטחים פתוחים ובתחילת עונת האביב והקיץ. אלו עונות קלאסיות לגידול עגבניות כי אוכלוסיית המזיקים עדיין מצומצמת וניתן להקטין את ההשלכות השליליות ואת הסיכוי להידבקות בווירוסים. בתוך כך, גידול עגבניות שרי נעשה בשטחים מוגנים ופתוחים כאחד כי זהו מין שממשיך להניב פרי גם אם הוא נפגע על ידי מחלת וירוס צהבון האמיר.

עגבניות מגדלים כאמור בשטחים פתוחים באביב ובקיץ ובבתי גידול סגורים לכל אורך השנה, לצרכי מאכל ולתעשייה. ההבדל הוא שאת העגבניות למאכל מגדלים כתוצרת טרייה גם בבתי צמיחה ובתי רשת לפני שמשווקים אותן בתפזורת, בעוד בתעשייה משתמשים בעגבניות לייצור מיץ, רסק ורכז ואין צורך באריזה שלהן. כמו כן, בתעשיית החקלאות משתמשים לעיתים קרובות בשטחים פתוחים לגידול עגבניות קלופות, עגבניות יבשות חתוכות או כתוספי מזון וצבעי מאכל.

התנאי היחיד לגידול מוצלח של עגבניות בבתי צמיחה לכל אורך השנה הוא להשתמש בחיטוי קרקע בכל עונה. החיטוי נעשה באמצעות תכשירים עמידים והוא מונע הצטברות מחלות ופגעי קרקע אחרים.

עגבניות
« פוסט קודם
פוסט הבא »
‎מקומונט כפר סבא‎
בעל עסק? מפרסם? מקום זה יכול להיות שלך
– פרסומות –

כל הזכויות שמורות

אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.
אם מצאתם באתר תוכן המזוהה כשייך לכם ואתם בעלי הזכויות עליו, ייתכן ונעשה בו שימוש עפ"י סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים. אנא עדכנו אותנו באופן מיידי על מנת שנסיר את המדיה ו/או נוסיף קרדיט כראוי.
ליצירת קשר: Avihai.Zoomat@gmail.com

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אוטובוס אולם אירועים אור ירוק אושילנד בית חולים מאיר בית ספר בני נוער בעלי מקצוע בריאות הריון ולידה התחדשות עירונית התנדבות חופשה חינוך כלכלה כפר סבא כפר סבא הירוקה מד"א מטרופולין מסעדות משטרה משטרת ישראל נגישות נדל"ן ניצולי שואה נשים סטודנטים ספורט סרטן השד עזרה ראשונה עיריית כפר סבא פורים צביקה צרפתי קהילה קורונה קיימות ראש העיר רפי סער רחוב ויצמן רפי סער שיטור עירוני תאונות דרכים תזונה תחבורה ציבורית תחרות תרבות
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס